Pojasnila glede COVID-19 - testiranje, cepljenje...

ZARADI POVEČANJA ŠTEVILA KLICEV IN VPRAŠANJ POVEZANIH S COVID-19 VAS OBVEŠČAMO

-od 1. februarja velja nov protokol - C . Od tega datuma dalje potrjevanje pozitivnih HAG testov s PCR testi ni več potrebno, ampak za potrditev obolenja zadostuje pozitiven HAG test. Tudi na podlagi pozitivnega testa bo izdano potrdilo s QR kodo, ki bo zaenkrat veljavno samo v Sloveniji, postopek pri EK glede veljavnosti v celotni EU pa je še v teku. SI DCP koda o pozitivnem HAG testu bo generirana v sistemu eZdravje ob koncu izolacije (po 7. dnevu, če je oseba z negativnim HAG testom skrajšala izolacijo ali 11. dan, če je ni) – šele takrat je dostopna preko portala zVEM ali v lekarni.

-Da informacije o rezultatih testiranja na Covid-19 dobijo testirane osebe, ki so v sistemu ZZZS, po SMS sporočilu v roku 48h od opravljenega testa. V kolikor v tem času obvestila ne dobijo, naj se obrnejo na ustanovo, ki je izvedla testiranje (covid ambulanta Cerknica: 065-601-567)

-da v ZD Cerknica izvajamo PCR testiranje na virus SARS-Cov-2 v ponedeljek in sredo med 7.00 - 09.00 uro.  Na PCR testiranje se lahko naročite sami kot SAMOPLAČNIKI (cena 95€), ali vas naroči vaš izbrani zdravnik (covid ambulanta Cerknica: 065-601-567).

-da v ZD Cerknica izvajamo brezplačne hitre teste (HAGT) na virus SARS-Cov-2 v  ponedeljek, sredo in petek med 7.00 - 9.00 uro. Testi so brezplačni le za 

  1. vse simptomatske (BOLNE!) paciente
  2. v primeru pozitivnega samotestiranja z HAGT (oseba mora zagotoviti že znane pogoje za testiranje – fotografija ploščice z osebnim dokumentom ali sama ploščica na točki testiranja). V vseh ostalih primerih je testiranje samolačniško!

- da v ZD Cerknica opravljamo brezplačno cepljenje proti Covid-19 ob sredah, med 17.00 in 19.00 uro in ob petkih med 7.00 in 9.00 uro (cepivo Pfizer).

-da so splošne informacije o Covid-19 ukrepih dosegljive preko telefonske številke Vladnega klicnega centra za informacije o koronavirusu od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na telefonski številki 080 1404